PVMO 1:Pasiunile noastre

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Omul este o fiinţă puternic hedonistă, chiar de mic copil. Ia suzeta. ori mâna din gura unui bebeluş şi te vei trezi cu urlete. Nu dorim să fim înconjuraţi de depresie, ori să trăim în tristeţe, de aceea ne dorim ca munca să fie plăcerea noastră, să lucrăm în domeniul în care ne place NOUĂ, şi dacă nu reuşim acest lucru, atunci măcar în timpul liber să ne deconectăm.

Serviciul ajunge să ne facă viaţa atât de urâtă, încât îi zicem scârbici, aşteptăm ora când plecăm acasă, sfârşitul de săptămână, concediile şi pensia. Mergem cu de-a sila şi secundele ni se par minute, iar minutele ore.

Tânjim cu toţi într-o mai mică sau mai mare măsură la o „Insulă a plăcerilor” asemeni lui Pinochio, ori o plaja ca în filmul cu acelaşi nume, unde să putem face ceea ce ne place. Dar, după ceva timp aflăm că am fost traşi pe sfoară, şi ne transformăm în măgari, ori de exemplu, că lângă noi locuiesc traficanţi de droguri, şi suntem la un pas de moarte tot timpul.

Bineînţeles că viaţa nu e ca în cărţi, ori filme. Uneori e mai dură şi bate filmul. Dar, poveştile de acest gen îşi au rolul lor. Sunt date să ne arate ce am putea păţi dacă nu ne-am asculta conştinţa, ori ori să dăm crezare unui vecin delirând. Insulele şi plajele de genul acesta sunt raiul pe pământ, unde doar ne bucurăm. Reprezintă absenţa părinţilor, a şcolii, a capitalismului, a constrângerilor impuse de ceilalţi. Asemeni în „Împăratul muştelor”, noi facem regulile de comun acord, nu ne sunt reglementate din exterior. Beneficiile ajung să fie lăsate deoparte şi să se ivească şi problemele.

Poate cea mai mare învăţătură e să nu ne lăsăm acaparaţi de ceva anume, de pasiunile noastre de exemplu. Eu unul fac origami şi semne de carte doar câteva ore pe săptămână. Nu vă ocupaţi timpul doar cu ceva anume, căci va ajunge să vă definească şi să îţi devină slăbiciune. Aşa ceva, în cele din urmă, ajunge să te distrugă.

Mă întrebam care era metoda de lucru a celor cu note mari, căci îi vedeam distrându-se mult timp. Pentru ei, distracţia era după examene şi în weekend, iar învăţatul în sesiune şi erau atenţi la cursuri. Făceau fiecare lucru la timpul lui.

Un sfat în încheiere: Căutaţi echilibrul în viaţa voastra şi veţi avea parte doar de bucurii, succes şi împlinire. Voi, cum staţi cu privire la pasiuni? Vă acaparează viaţa şi trăiţi pe o insulă? Sau nu? Aştept răspunsurile voastre!


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *