Viaţa e grea, nu-i aşa? pt. 1

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Nu vin aici cu cine ştii ce concepţii despre viaţă, ori filozofii, ci vreau să subliniez anumite lucruri. Primul ar fi că pe cât de frumoasă e viaţa, pe atât de grea, dar acest lucru îi sporeşte farmecul. Nu poate exista nici unde pe acest pământ doar frumuseţe, ori doar dezastre, ci lumea este plină de echilibru, de yin şi yang. Există mai multe dificultăţi şi probleme cu care avem de-a face în periplul nostru, de la naştere până la moarte, şi le voi enumera pe cele mai importante, aleatoriu, fără a da soluţii pe moment, poate la unele într-un alt articol.

1)Fricile noastre: Sunt mai multe la număr, dar printre cele mai greu de depăşit se numără anxietăţile sociale, frica de vorbit în public, frica de a nu fi acceptat, frica de a da greş şi după care urmează diverse fobii( de spaţiu închis, de diverse animele etc.).

Sondajele au arătat că frica de vorbit în public e mai mare decât cea de moarte, şi e lesne de înţeles. În multe ocazii, vei avea de vorbit în faţa unor colegi, unor specialişti, unor cunoscuţi, ori în faţa unor oameni care au auzit de tine, şi încă o situaţie, în faţa unor oameni noi,dar mai mult ca sigur le vei vorbi despre ceva ce stăpâneşti.  Astfel, aici intră la mijloc două lucruri: să nu te faci de râs în faţa cunoscuţilor, şi al doilea, să nu te încurci( în cazul în care vorbeşti unor necunoscuţi despre pasiunile, proiectele tale).

Trăim în grupuri, nu izolaţi, şi de aceea dorim să fim pe placul celorlalţi, să avem oameni cu care să discutăm. Ajungem să facem compromisuri, să ne schimbăm, să ne modelăm în funcţie de aşteptările grupului în care dorim şi acesta schimbări uneori nu sunt plăcute.

2) Realizarea viselor, ambițiilor noastre

To be continued…


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *