Dezvoltare personală continuă

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Motto: „Nu pun mare preţ pe un om care nu este mai înţelept azi decât a fost ieri.”Abraham Lincoln

Oamenii cei mai de preţ sunt cei care evoluează constant, care devin mai buni azi decât au fost ieri, şi mai buni mâine decât azi.Totul în jur ne cheamă spre schimbare şi evoluţie, depinde de noi dacă alegem să o acceptăm şi să ne-o însuşim, să îi facem faţă, să zicem DA ei şi să o primim cu braţele calde cu bune şi cu rele.

Mulţi înţeleg şi interpretează greşit aceste idei implementând în viaţa lor schimbări uriaşe pentru care ei în acel moment nu sunt pregătiţi, ori prea multe, nu fac faţă şi ajung să se demotiveze.

Ia-o încet şi ia lucrurile pe rând. Doar câte un mic procent pe zi/săptămână/lună, şi ele se vor acumula în timp, ducând la acele schimbări uriaşe dorite de tine.

Pas cu pas: Dacă dormi pe la 00:00, ori 01:00 în fiecare seară şi te trezeşti pe la 08:00, dar tu ai vrea mai devreme, normal că nu începi brusc să schimbi programul, ci o iei treptat. Prima dată renunţi la 15-30 de minute de stat la TV ori ce faci tu seara. Care se vor simţi dimineaţa. După aceea, mai reduci încă 15-30 de minute.

Nimeni nu aleargă 15 ture de stadion dintr-odată, ci începe cu 3-4 şi tot adaugă zilnic sau săptămânal, după ritmul lui. La început va fi cam greu, te vei simţi obosit, demotivat, descurajat şi deznădăjduit. Dar va merita. Lucrurile care iau efort sunt cele care dau valoare vieţii.

Recomand două lucruri:

1)Ia o persoană care să te ajute/verifice.Să te trezească, să fugă cu tine, să te încurajeze, să te sune să vadă cum stai, orice te-ar ajuta.

2)Priveşte imaginea de ansamblu. Unde eşti momentan? Ce cunoşti, pe cine cunoşti, ce ai realizat deja şi ce vrei să faci? De ce vrei acel ceva? Pune-ţi aceste întrebări şi răspunsurile la ele te vor motiva să mergi mai departe.

Toate cele bune!KUtGW!

M(ihai)F(lorin)A(nca)

 


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *