Brăţara-The bracelet

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Am pe mâna dreaptă o brăţară, pentru mine curcubeu, ce are 5 culori: galben, portocaliu, roşu, verde şi albastru.

Vă mai amintiţi acele zile când după o ploaie de vară, vă uitaţi curioşi, după curcubeu?Prezenţa lui indica seninătate, voioşie, fericire. La fel e şi cu ea pentru mine, nu doar datorită culorilor, ci şi unor litere: W W J D. Sunt iniţiale şi sunt din engleză, What Would Jesus Do, Ce ar face Isus. Nu te întreabă nimeni, ci ştii sigur, fiindcă cunoşti ce fel de om este. Caracterul lui îţi zice că atunci când ai în faţă un Pilat îl înfrunţi; că nu e ruşinos ca un conducător să măture şi să strângă în jur; să nu desconsideri pe nimeni; credinţa produce minuni şi că standardele înalte se pot respecta fără nici o scuză( se trezea dimineaţa devreme, şi uneori se retrăgea de oameni, deşi era dorit şi chemat, tocmai pentru a fii în părtăşie cu Dumnezeu, Tatăl lui).

Ar face lucruri imposibile, greu de crezut, indiferent de situaţie. Nu ar fi deloc impulsiv, căci nu îi stă în fire.Cere iertare de la oamenii faţă de care a greşit, s-ar gândi de multe ori înainte să spună şi să facă ceva. Ştie foarte bine că viitorul e clădit pe acţiunile prezentului.

Mie îmi e greu de multe ori în diverse situaţii să fac ce ar face el, în pun pe EL în locul meu şi mă gândesc. Dar, la urmă, aceasta este esenţa modelării. Te chinui din răsputeri să te comporţi, acţionezi, spui, faci ca şi modelul tău.

Poate că pentru tine în loc de J. e A.L.( Abraham Lincoln) sau M(Moise), G(Ghandi), B(Budha), M.T.(Maica Tereza). Atunci când ai de luat o decizie importantă, de viaţă şi de moarte-te întrebi ce ar face acea persoană în locul tău. Şi ştii prea bine, fiindcă ştii totul despre ea( deoarece o ai ca model) şi te comporţi ca atare. Faci ce ştii că ar face acea persoană în situaţia respectivă.

P.S.: La capătul curcubeului găseşti de toate, iubire, speranţă, încredere, obiceiuri pozitive, modele bune de urmat, lucruri mult mai bune decât un cufăr de bani, ce se zvoneşte în legendele şi miturile irlandeze că ar fi alături de un mic spiriduş cu urechi verzi.

Tu ce model ai şi ce doreşti să găseşti la capătul curcubeului?


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *