Vânzările sunt simple

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Îmi place să le spun și altora de fiecare dată când aflu chestii interesante în zile la fel de interesante, și ziua de sâmbătă a fost o astfel de zi.

Am fost la Deichman cu gândul de a cheltui maxim 150 de lei și am cheltuit doar 118 lei.  Interesant la adidași e faptul că unii sunt mai lați, alții mai înguști, și după ce am probat 6 perechi, am găsit una neagră, cu margini albe. M-a convins aspectul până la urmă.

Domeniul încălțămintei mi se pare unul la fel de fascinant ca și cel al papetăriei. Mai mulți papuci probați, unii mă strângeau, alții nu. Și aici, e vorba de lucruri simple: identificarea nevoilor clienților și soluționarea lor. Tu, ca și client, e nevoie să fii cât mai clar astfel încât să înțeleagă ce vrei tu.

La fel ca la McDonalds, și la Deichman se face upselling și crosselling. Vine omul dispus să dea 140 de lei, și este convins să dea 160( upselling). Vine omul doar cu gândul de a lua o perechi de pantofi, și este convins să cumpere și o cremă de papuci, și o soluție care să îi facă impermeabili.

Tot în aceași zi, am mers într-un bistro, în spate la Sora, și încercam să îi explic de cafea în 3 straturi cu frișcă și scorțișoară deasupra, tipa bineînțeles că nu știa despre ce vorbesc, dar până la urmă s-a prins barmanul. Era vorba de latte-machiato, și la ei nu are frișcă.

Morala: 1)Explică cât mai scurt, la obiect și simplu astfel încât să înțeleagă. Dacă e nevoie, vorbește cu o altă persoană. Și dacă același tip de preparat într-o parte e cu frișcă și scorțisoară, nu înseamnă că e la fel peste tot.

2) Rezistă tentației de a cumpăra chestii de care nu ai nevoie și să nu depășești bugetul propus.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *