Motive de recunoștință

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: < 1 minute

Duminică, atât la Betel Centru, cât și la Betel Mănăștur a fost Sărbătoarea Roadelor, acel moment anume din an în care ne aducem aminte concret, specific ce anume a lucrat și lucrează Dumnezeu în viețile noastre, și ne numărăm binecuvântările.

Textul biblic a fost din Luca 17:11-19, întâmplarea cu leproșii vindecați, și unde doar unul a mulțumit. Ceea ce se petrece și în cotidian. Trecem cu vederea faptele bune.

Accentul cade în ultimii ani pe revoltă, nemulțumire, accentuare a aspectelor negative, trend dezvoltat odată cu folosirea blogurilor de către masa largă de oameni. Ceva repetat continuu ajunge să fie perceput ca o realitate, deși nu e așa.

Este un discurs TEDx, ținut de Shawn Achor, pomenit de păstorul Adi Tămaș, în care se vorbește despre impactul pozitivismului asupra performanței și învățării.  O minte dereglată de mass-media poate fii reparată, și prin simpla observare a lucrurilor pozitive, ajungi să fii mai productiv( cu 31%) și începi să identifici cele pozitive care înainte nu îți săreau în ochi.

Avem atâtea motive de mulțumire, și depinde doar de noi ce anume alegem să privim, ceea ce avem, sau ceea ce nu.

 


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *