3 destine mărețe

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Sau Avraam, Isac si Iacov. În data de 26 februarie, a fost la biserica penticostală Filadelfia  un studiu despre capitolul 43 din Geneza, si o trecere în revistă a istoriei personale a lui Iacov, cum și de ce a ajuns cine a fost. Motivele lui de eșec sunt valabile și pentru noi, în ziua de azi, și în principiu au fost neascultarea de părinți și lipsa respectului pentru lucrurile importante( a cerut ca simbrie pe Rahela și unchiul lui a fost de acord).

În viață vom avea și noi parte de pericole, și nu toate vor fi pe placul nostru. Cel mai important lucru de multe ori e atitudinea noastră și felul în care trecem prin ele. În cine ne punem încrederea? În noi, în oameni sau în Dumnezeu? Atât noi cât și oamenii suntem schimbători, dar EL e neschimbător( Evrei 13:8)  și își ține promisiunile tot timpul, este credincios.

Ce este remarcabil la viața și credința lui Iacov este că deși a trecut prin atâtea el și familia lui( atâtea morți, foamete, fii rătăciți și îndepărtați de el, ultimul fiu presupus mort) faptul că el s-a încrezut în Dumnezeu tot timpul, spre deosebire de evreii eliberați de sub robia egipteană.

Sunt convins că el nu se astepta să aibă viața care a avut-o, atâtea necazuri, pentru ca în cele din urmă, fiul lui, Iosif, să ajungă să fie al doilea om din Egipt, după faraon, și să o ducă atât de bine. Dar,  la fel cum spunea și Steve Jobs in discursul său, punctele nu pot fi unite decât privind în urmă.

Sursa imaginii

 

iStock_000006331158Small


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *