Tu îți îngrijești vocea?

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Azi discutăm despre vocea umană, și anume despre îngrijirea ei. Vocea umană, cu o forță incredibilă de persuasiune, de a binecuvânta și de a blestema.   La fel ca unele lucruri, este ușor să o rănim, să o dăm în bară, să ne răgușim. Este sensibilă și un pic de înghețată, o apă mai rece decât de obicei ne poate face să ne răgușim.

Întrebarea zilei e următoarea: Tu îți îngrijești vocea? Sunt mai multe aspecte care ne fac vocea să fie tare, clară și răspicată.

În principiu, cam toată lumea își folosește vocea în mediul profesional, și dacă nu, atunci în interacțiunea cu ceilalți, cu familia, cu prietenii, chiar și cu necunoscuții.  Dacă lucrăm în vânzări directe( ca și agent de vânzări sau un loc de muncă asemănător), într-un magazin, ca organizator de evenimente,  speaker, trainer, profesor, e foarte important să avem grijă de vocea noastră.

Dar și dacă nu lucrăm în mediile de mai sus, e necesar să căutăm a avea grijă de ea. De aceea, e nevoie să fim atenți ce mâncăm, ce bem, să nu ne îmbolnăvim, să avem grijă de dinții noștri, și poate chiar să facem exerciții de dicție și să ne lucrăm mușchii faciali.

Sunt mai multe modalități simple de a îngriji vocea, în caz că răgușim ori ca să prevenim acest lucru, unele mai plăcute, altele mai puțin plăcute: luat bomboane mentolate, pastile, medicamente, gargară cu miere și lămâie. O mai bună metodă în schimb e să prevenim acest lucru.

Repet întrebarea zilei: TU îți îngrijești vocea? Aici e videoul de pe youtube.

Sursa imaginii:


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *