Cantitativ vs 1

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Sunt 2 extreme în care putem fi noi cei care publicăm, dar nu numai. Cantitativ( mult) vs 1( puțin), foarte des sau mai rar. Părerile sunt împărțite, și lumea este de părere că dacă scrii des înspre foarte des vei scrie mai puțin calitativ. Îi contrazic pe cei care sunt de această părere.

A scrie 1 articol/zi în fiecare zi nu înseamnă că vei scrie prost. La fel cum nici dacă scri câte 1/săptămână nu înseamnă că vei scrie foarte bine, ca un ziarist excepțional.

Îmi imaginez mai nou zilnic că scriu editoriale, la ziarul meu, la revista mea de psihologie, dezbateri, viață, mai tare decât Psychologies, în care le zic oamenilor părerea mea despre un anumit subiect.

Tot în aceași carte despre care v-am mai vorbit, ”Atomic Habits” a lui James Clear se vorbește despre această bătălie dintre cantitate și calitate. Astfel, clasa a fost împărțită în 2 grupuri. Un grup a fost cel rugat să predea la finalul semestrului o cantitate mai mare de poze pentru a fi evaluați, iar grupul 2 să predea o singură poză pentru evaluare.

Cine a câștigat din ambele părți? Cantitativul!

Acum, vă veți întreba în continuare de ce scriu zilnic și cum de reușesc acest lucru. Un motiv pentru care unii nu scriu zilnic e că zic ei că nu există subiecte despre care să scrie. Nimic mai neadevărat! Scriu zilnic despre câte ceva care mi se întâmplă sau experimentez, ori aud/ văd/citesc. Inspirația e peste tot, e important să deschidem ochii și urechile.

Scriu pentru a-mi forma obiceiul și a căpăta experiență( pentru a mă îmbunătăți la scris), lucruri ce le-au primit și acei studenți care au avut de predat maxim 100 de poze pentru nota 10.

Devine treptat și un jurnal al scrisului. Nu ideile sunt problema la mine, și la alții, ci de a deschide aplicația sau site-ul și efectiv de a scrie cuvintele la tastatură.

TU, ce preferi, cantitativul sau frecvența redusă?

Sursa imaginii

Big ol' stack of Food & Wine.

Dacă îți pasă/Apasă

One thought on “Cantitativ vs 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *