Reforma în educație

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Educația în mediul preuniversitar mă interesează în continuare, deși am terminat de multă vreme liceul. Am nepoți la școală și e normal să mă intereseze ce școală fac și mai ales câtă școală fac.

Sunt cel puțin 3 domenii în România care dacă s-ar schimba fundamental am duce-o mult mai bine: transporturile, educația și sănătatea.

Se tot schimbă miniștri pe bandă rulantă și cei care stau o perioadă schimbp regulile în timpul jocului. Sunt multe nereguli: lipsa de multe ori a concordanței între ceea ce se face în școală și piața muncii sau pregătirea pentru facultate, multă materie și uneori inutilă( eu la 31 de ani folosesc mult prea puține cunoștinte teoretice înspre deloc în viața mea), prea puține abilități practice, dotarea slabă a școlilor și multe alte probleme.

Din nou, se tot discută, la distanță față de ultima discuție de vreo 1-2 luni de eliminarea a minim 4 ore din programa lor. Aici se referă ori să se reducă la matematică/ română, sau altele, ori chiar efectiv să nu se mai facă anumite materii. Un link de pe Europa FM cu privire la un posibil nou plan-cadru în legătură cu elevii.

Întrebarea care se pune și merită atenția noastră este următoarea: La care materii să se renunțe?

Sunt pentru predarea religiei în școli, dar adevărul e că sunt multe culturi și persoane, încât e greu de împăcat pe toată lumea. În plus, consider că e de datoria familiei mai degrabă să educe moral un copil.

Școala, și implicit educația are menirea să educe copilul și să formeze abilități de viață după care cunoștințe.

Se dau multe teste la copii, poate mult prea multe, și mult prea puține abilități practice. Îi admir mult pe nordici și pe japonezi( care aceștia din urmă nu testează copii de clasele 1-4).

De clasa pregătitoare nici nu mai vorbim. Chiar și fostul ministru al educației( doamna Ecaterina Andronescu) a recunoscut că a fost un experiment eșuat și se va scoate din sistem.Și eu la rândul meu o consider inutilă și un experiment eșuat.

Voi ce părere aveți? Ce materii să se facă mai puțin și de ce? Ce materii să se scoată și de ce?

Dezbaterea la radio e mai veche, chiar de luna trecută din 23 octombrie.

Dați un like, un share, un subscribe și un comentariu!

Toate cele bune!

Sursa imaginii:

Sursa imaginii:


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *