Strângător sau calculat?

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Ideea acestui articol mi-a venit gândindu-mă la viața mea și la elaborarea/ conceperea unui sistem de organizare. Sunt genul de om care studiază cum să fie mai organizat.

Mi se pare important să fim organizați și să fim atenți cu ordinea din jurul nostru fiindcă suntem mai eficienți. Felul în care arată mașina ta, camera ta, biblioteca ta reflectă în mare măsură personalitatea ta, inclusiv dacă ești organizat și/sau ordonat.

În ceea ce am studiat despre organizare am dat de un tip, ce zice că mai important e ce facem cu ce adăugăm în viața noastră. Putem alege să fim păstrători și să folosim ori să dăm mai departe.

Aici e hiba la multe persoane: incapacitatea de a avea un sistem care să gestioneze intrările. Primim ceva ori cumpărăm, și primul instinct e să aruncăm la grămadă printre celelalte obiecte.

Adevărul e că trăim într-o societate consumeristă, în care ni se cere să ne tot îmbunătățim( upgradăm) și să ținem pasul cu un statut din partea societății.

Câteva ponturi, și da, mă străduiesc pe cât posibil să le aplic toate și să fiu minimalist în mare măsură și eu:

  1. Dacă îți cumperi o bluză nouă și mai ai încă vreo 4, donează 1 pe care o folosești mai puțin. Purtăm doar 2-3 bluze, și când ne mai amintim de unele, le purtăm și pe acelea.
  2. Întreabă-te dacă ceea ce vrei să îți cumperi e un moft sau o necesitate. Am și un episod video despre această temă.
  3. Să zicem că ai strâns totuși câteva lucruri și la o ordine sumară, descoperi că nu ai nevoie de toate obiectele. Caută o organizație caritabilă ori o biserică și fă un bine. Donează-le! Te vei simți bine, crede-mă. Atașamentul de obiecte și încărcarea lor de emoții ne face mai mult rău decât bine.

Sursa imaginii:

Tu, ești strângător?

Dă un share, un like, un subscribe și un comentariu dacă ai ceva de zis și dacă îți place tema de azi.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *