Farmecul orașelor mici

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Sunt nativ dintr-un oraș mic înspre foarte mic, adică Gherla. Bine, există orașe și municipii și mai mici precum Seini și Huedin de exemplu.

Oriunde am fost plecat(Turcia, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldovă și Albania) le-am zis cu mândrie de Cluj și despre Gherla.

Îmi place foarte mult Gherla chiar dacă lipsesc oportunitățile de angajare, de afaceri și unele afaceri au eșuat( dar în schimb altele au rezistat). E la fel ca peste tot, trebuie să te promovezi!

Îmi place mult în Gherla că e foarte liniștit și nu e atâta poluare. Îmi place mult că are multe zone verzi atât în oraș cât și în împrejurimi: stufărișul de la Sic, dealul de lângă gară, digul de ambele părți ale podului și multe alte dealuri.

Astfel de localități mici au un farmec aparte și că e mare tam-tam când și dacă vin celebrități și echipe mari de fotbal. Eu nu prea eram mare fotbalist nici să joc dar nici să vizionez în copilărie, dar îmi amintesc că acum vreo 21 de ani când a venit FC Steaua am mers și eu.

Eu și încă câteva mii. Voltaj a venit de cel puțin 6 sau chiar 10 ori.Cred că acum vreo 6-7 ani era o tradiție să îi auzim duminică înainte de focurile de artificii de la „Zilele Orașului”.

„Dj Project ” devenise la fel o trupă obișnuită cu Gherla. E frumos când vin trupe celebre și te bagă lumea în seamă.

E plăcut ca lumea să bage în seamă și localități mai mici.

Oricât de băgat sau nu în seamă este Gherla, eu mă întorc cu drag și gândul îmi e veșnic la scumpul și dragul meu oraș natal.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *