(I) nutilitatea agenților de pază

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: < 1 minute

Azi după-masă am asistat la scena prinderii unei făptașe într-un supermarket din zona Pieței Mărăști. Eram la casă, liniște, când brusc, lângă ieșire, erau vreo 2 angajați plus un domn de la pază ce rețineau o persoană de etnie rromă.

Culmea, după ce i s-a luat marfa și a fost somată să plece, tot ea a început să facă scandal.

În fața mea, un domn era nervos că el stă la coadă. Între timp, acolo erau în jur de 4-5 angajați și ceva paznici. Hoața era cu sora, s-au luat angajații la bătaie și a fost lăsată să plece.

Prea puțin important numele lanțului ci contează alte aspecte.

  1. Cum reacționează angajații?Chiar s-a întâmplat, nu a fost o simulare sau un exercitiu) și în jur de 2 case erau cu oamenii stând la casă(unul din casieri era un bărbat bine făcut).
  2. Hai să fim serioși:Cât de bine apără un magazin cu alimente/ băuturi paznici aflați în pensie ori care mai au 5 ani până la pensionare?Paznicii efectiv nu știu ce să facă și era depășit de situație.
  3. Sisteme plus proceduri.Are legătură cu punctul 1.În caz de furt, incendiu, spart sticle etc. ce are de făcut lumea?Care sunt pașii de urmat?În ce ordine se urmează?

Uneori, angajații firmei pot să fie mai vigilenți decât paznicii(de obicei de la altă firmă) și încet-încet încep să devină inutili oamenii de ordine.

Mi-ar plăcea să cred că lucrurile se vor schimba în bine, dar firea omului e înclinată spre rău.

Tu ce părere ai despre angajații de la pază, din magazine ? Sunt utili sau nu?

Dă te rog un share, un like și un comentariu.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *