Unde este Isus Hristos?

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 3 minutes

S-a născut Isus Hristos, căci acest lucru sărbătorim în această zi, nu pe Moș Crăciun, nu bradul, nu omul de zăpadă( căci nici nu avem zăpadă unii dintre noi) . Zăpada vine și pleacă, brazii la fel, moșii la fel, dar singurul veșnic și etern este Isus Hristos.

Preferăm din nefericire să punem accentul pe stomacul nostru, pe exterior, pe ceea ce pălește ochiului, pe cadouri, pe fast, pe auriu, argintiu, decât pe simplitate, pe o relație cu Isus, și smerenie. Isus este invers decât lumea. El vrea inima noastră, și caută mai mult ” a fi” decât a ” a avea”. El vrea să fie într-o relație în inima noastră, cu noi, dar pentru aceasta este nevoie să lăsăm deoparte atâtea cadouri, agitația, fastul și să dorim simplitatea.

El, regele suprem, peste întreaga lume, a venit în lume într-o iesle. Nu a dorit fastul și nici nu l-a avut pe pământ cât a trăit. A avut parte de simplitate pe tot parcursul vieții lui, și prin aceasta a fost exemplu pentru noi.

Mă întrebam și mă miram de ce lumea îl evită pe Isus, și unde este. În prea puține magazine am văzut iesle, stele, îngeri și chiar pe pruncul Isus. Un Isus în iesle, mic, înconjurat de Iosif, Maria, păstori, magi, deranjează. Nu vinde atât de bine ca și reni, spiriduși, moșul, veverițe, și orice alte animale ale pădurii. Mult mai multe le-am găsit cele de mai sus decât ieslea, Isus, îngerii și o stea. Isus și incomodează, și vinde mult prea puțin.

Lăsați deoparte bradul și cadourile căci în această zi noi am primit de la Dumnezeu cadoul suprem, mântuirea.

Dar îngerul le-a zis:”Nu vă temeți, căci vă aduc o aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.

Luca 2: 10-11

Căutați să aveți curățenie în suflet, prin relația cu Isus mai degrabă decât exteriorul. Și bucurați-vă, căci s-a născut un Mântuitor, Hristos. Duceți vestea mai departe mergând la colindat. Eu unul prefer bucuria sărbătorii nașterii lui Isus, ieslea și magii, pruncul mic și neajutorat în defavoarea luminițelor, a bradului și a moșului.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *