E o viață minunată

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Unul dintre filmele mele preferate, și redat anual în S.U.A. în perioada sărbătorilor este filmul ”It’s a wonderful life” . Este un film absolut superb în caz că nu l-ai văzut.

Este un clasic al cinematografiei americane și chiar mondiale, regizat în 1946 de către Frank Capra. Filmul spune povestea unui băiat care visa să părăsească orașul lui natal pentru a călători în lume și a vedea cât mai mult, lucrând pe vapor.

Toată lumea știa de planul lui, dar pe parcurs lucrurile se schimbă, căci apar diverse lucruri care îl fac să rămână în oraș și să preia afacerea familiei de la tatăl său, de a împrumuta lumea pentru a-și face locuințe. Este o luptă continuă de a pleca sau nu, el fiind nevoit să renunțe și la banii de la nuntă, pentru luna de miere ca să finanțeze afacerea și să le dea banii oamenilor care își retrăgeau fondurile.

Filmul e mai complicat decât pare, căci el este un om foarte important în jur, în comunitate, luptă contra unui bătrân avid de bani și putere care vroia să își facă un cartier de case și să domine întreaga regiune. Acțiunea ia o întorsătură neașteaptată când în preajma sărbătorilor de iarnă unchiului îi cad banii ce trebuiau duși la bancă( bani care ajung la concurență) și acesta își dorește să nu se fi născut, dorință îndeplinită de către un înger.

Deși povestea este lungă până începe să se agite lucrurile și ai vrea ca personajul principal să părăsească orașul, căci efectiv moare încet, filmul vrea să ne arate altceva, cu preajma sărbătorilor de iarnă. Ne arată că fiecare este important, și să nu subestimăm ajutorul celorlalți. Un act dezinteresat va duce la altul și cine ajută, va fi ajutat.

Sunt lecții pe care uneori tindem să le ignorăm, să le trecem cu vederea cu ușurință. Dar nu uita, tu ești important, chiar dacă nu crezi acest lucru. TU poți să faci o diferență în viața celorlalți și ceilalți în viața ta .

Vizionare plăcută și să îmi spuneți cum vi s-a părut!

Dați un like, un share, un comentariu, o distribuire la blog!

Sursa imagine 1

Sursa imagine 2


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *