Standardizare sau uniformizare?

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Îmi displace de multă vreme ideea de standardizare în viață și în tot ce presupune contact uman, fie că e vorba de joacă, design, creat ceva, scris, orice. Standardizarea caută ca lucrurile să fie la fel. Creativitatea în schimb caută ca lucrurile să fie originale, să fie ieșite din comun.

Mă consider artist și designer, și unul modest. Am făcut diverse desene, sculpturi, 1 joc( variantă mare a ”Nu te supăra frate”) și îl fac pe al doilea( o combinație de Activity cu joc de întrebări cu variante de răspuns pe temă biblică). Oameniilor le plac chestiile personalizate, unicate, lucrate manual. De ce??? Fiindcă sunt făcute cu pasiune, sunt unice și frumoase. Am dat unele din opere, și mă bucură acest lucru fiindcă am făcut o bucurie, ca acele persoane să se simtă speciale, știind că au primit un cadou unicat și asupra căruia s-a lucrat cu migală și răbdare.

Totodată deși m-am atașat de opere( vedeți în poze cât de frumoase sunt) le-am dat și pentru a scăpa de atașament. Da, sună ciudat, dar aveam și avem mulți dintre noi acest atașament față de obiecte, oameni deși nu ar trebui. Dând lucruri care îți sunt dragi ție altuia, te sacrifici și astfel înveți pe propria piele ce înseamnă sacrificiul și începi să te vindeci treptat de atașamente.

Deci, te întreb, standardizat sau unicat?


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *