Găsirea lui Dumnezeu( John Ortberg)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Azi, vreau să vă vorbesc despre un lucru mai ciudat, aparte, mai puțin discutat: căutarea și găsirea lui Dumnezeu.

Există o serie de adevăruri fundamentale ale vieții noastre cu Dumnezeu de care nu suntem conștienți poate. Unul dintre ele este faptul că Dumnezeu este prezent și activ în ea, chiar dacă eu Îl văd sau nu.

”Să spunem că fiecare zi, fiecare moment al vieții tale este o pagină nouă. Dumnezeu este acolo , ne spune Scriptura, pe fiecare dintre aceste pagini. ”

În momente fericite, acele zile curcubeu, Dumnezeu parcă este mai ușor de văzut și simțit. Când avem parte de necazuri, tindem să îl găsim pe Dumnezeu mai greu ori să uităm de El, poate chiar să ne îndoim de existența lui.

El se află în lucrurile simple, și e nevoie să îl găsim prin simplitate, prin căutarea lui în orice facem, să îi încredințăm lui orice acțiune a noastră.  Putem sta în prezența lui Isus alegând să facem din viața noastră o slujire.

Noi avem doar clipa prezentă, nu știm ce e mâine, și ce e ieri a trecut deja. Dumnezeu se află găsit în momentul prezent, azi.

”Dumnezeu e prezent în această clipă, oferindu-se să ne fie partener în orice avem de făcut. Nereușita de a îmbrățișa” taina sfântă a momentului prezent” ne va împiedica să fim prezenți pentru Dumnezeu, aici și acum”.

E nevoie poate să redefinim lucrurile pe care le facem în mod obișnuit, să le facem cu Dumnezeu de acum înainte.

Felul în care ne punem la culcare este foarte important, fiindcă ne afectează somnul și trezirea. Astfel, e nevoie să încredințăm lui orice îngrijorare și să ne cerem iertare pentru păcatele noastre. Un alt moment important al zilei este dimineața, când ne trezim, să ne hotărâm de la începutul zilei că ne vom petrece ziua alături de Dumnezeu, să ne predăm gândurile și îngrijorările noastre lui, într-o totală dependență.

Dumnezeu mai poate fi găsit prin relațiile cu ceilalți dar și prin slujirea lor, în comunitate, în gospodăriile lor, în îmbărbătare.

 Toate acestea plus multe altele le găsiți în cartea lui John Ortberg ” Dumnezeu este mai aproape decât crezi”.

Cartea poate fi găsită aici .

sdr

Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *