Târgu-Mureș+Tărâmul Lavandei

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 4 minutes

Îmi doream de ceva vreme să ajung în orașul Târgu-Mureș, să văd cum arată, ce frumuseți are, cetatea, grădina zoologică, și uită că am ajuns recent.

Nu am apucat să văd grădina zoologică și cetatea, pentru acestea urmând o altă vizită, dar în schimb am reușit să mă plimb un pic prin oraș și să văd comuna Mădăraș și al ei Tărâm Lavandei.

Drumul a început foarte devreme, la 8:30 plecare din Cluj-Napoca, și la 10:50 deja am fost în autogara. Foarte rapid, foarte plăcut, plăcut impresionat de compania Auto Genn

Încă de la sosirea în oraș, am remarcat cu ușurință comuniunea foarte bună cu etnia maghiară, văzând nume de străzi în ambele limbi, construcții în limba maghiară și branduri de lactate/patiserie ungurești precum Therezia.

Târgu-Mureș este un puternic bastion al moștenirii medievale transilvănene alături de Baia-Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Alba, Sighișoara și Sibiu, dar totodată un loc de puternică intersecție și înțelegere pașnică dintre români și maghiari.

Este un oraș în care umbli cu plăcere, unde găsești delicatese din zonă( magazinul Delicatessen ce are mujdei cu boia, diverse sortimente siropuri, miere cu lavandă, cu semințe, cu coacăze și multe alte preparate bio).

Ce este Tărâmul Lavandei? Este un câmp cu 5 ha de lavandă, pe dealurile comunei Mădăraș, situat la 12 km de oraș, într-un cadru mirific. Poți să admiri câmpul cu lavandă, primești și un buchet de lavandă contra sumei de 10 lei ca și taxă de intrare, poți să îți faci poze cu telefonul alături de prieteni, să plătești pe cei de acolo să îți facă poze și să cumperi diverse produse cu lavandă .Și bineînțeles, te poți bronza și face un picnic în zonă ori pe dealurile din împrejurimi.

Pe ei îi puteți găsi aici și puteți face vizite acolo până în 12 iulie.

Celor care nu au fost în zonă( Târgu-Mureș, Mădăraș, împrejurimi) le recomand să o facă.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *