Zi ideală în Cluj-Napoca

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 6 minutes

Pot părea ciudat față de unii, dar o zi ideală începe la mine cu trezitul devreme. Și făcut sport la bază sportivă Gheorgheni, ori acasă, dar făcut mișcare un pic.

Contează mult de tot felul în care îți începi ziua și cum îți continui ziua. Micul dejun după 500 ml de apă este obligatoriu în zilele în care nu postesc. Foarte rar sar peste apă și mic dejun. Fac lucrurile acestea inconștient, din reflex.

Altceva ce fac foarte ușor, în puține cazuri fiind o excepție e să citesc dimineața din Biblie, să mă rog, să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru încă o nouă zi, pentru bunătatea lui.

Îmi place mult centrul orașului și zona teraselor, în special cea a Pieței Muzeului. Așa că urmează o vizită în acea zonă, bineînțeles cu apă, o carte cu mine, un pachet de mers în oraș. Într-o zi ideală iau o gustare de undeva, fie că e vorba de o langoșă, ori o clătită de la ” La Nu Știu Cine”.

M-am plimbat și pe lângă zona străzii Regele Ferdinand, stradă recent renovată, și zonă care treptat-treptat crește ca și zonă pietonală. Mă bucur să văd acest lucru, că acest oraș( Cluj-Napoca) se aliniază și altor orașe mai mari ori capitale, ce au o foarte mare zonă centrală și ultracentrală pietonală, atât pentru turiști cât și pentru locuitori.

Un alt punct important de bifat este Cetățuia, ori Parcul Central. Citesc, privesc orașul de la înălțime. Lângă parcarea de la Hotelul Belvedere mai nou poți și mânca .

Îi spune Cetățuie Food Park și găsești aici facebookul lor.Era un spațiu cu potențial, care mă bucur că a fost valorificat.

Prânzul l-am luat cam târziu, de la cantina primăriei, Memo 10, aflată pe stradă Memorandumului la numărul 10. Mâncarea( meniul zilei, la 16, mai rar așa ceva prin Cluj-Napoca), este foarte bună.

Ziua a continuat cu o plimbare de relaxare prin pădure.

Clujul este foarte frumos, mai ales în această perioadă a anului, și în mod special, centrul( zona teraselor de pe Eroilor, Piața Matei, Piața Muzeului, strada Emile Zola, strada Regele Ferdinand), Cetățuia( cu al ei loc de relaxat și mâncat ”Cetățuie Food Park”), faptul că de vineri va avea loc o nouă ediție de Street Food( Street Food Park https://www.facebook.com/events/274947350283404/?event_time_id=274947363616736 ) , de data aceasta în incinta Club Transilvania și săptămâna viitoare strada cu flori Potaisa( o zonă ce facilitează accesul oamenilor la flori diverse anual), anul acesta din 6 până în 12 iulie( https://www.facebook.com/events/3068176346603116/) .

Dacă aveți în curând ocazia să veniți la Cluj, faceți cumva să fie ori zilele acestea, ori săptămâna viitoare, ori la final de lună și început de august.

Ședere plăcută și dă-mi un feedback te rog în care să îmi zici cum ți se pare Clujul.

Am și un video, care se află aici


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *