Cluj-Napoca, exemplu bun de practici privind renovarea și modernizarea orașului

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 3 minutes

Orașul de pe malul Someșului, Cluj-Napoca este un bun exemplu de bune practici privind renovarea și modernizarea orașului. Pe alocuri, chiar revitalizarea lui. Sunt unele zone în care o stradă, un parc, ori o zonă anume, un spațiu este uitat, neglijat, folosit doar pentru un singur scop.

Sunt mai multe astfel de zone, care au potențial și nu e folosit, dar a început să fie folosit. De exemplu, de câțiva ani, în Parcul Iulius se organizează seri de film, tot de câțiva ani se face pe strada același nume,” Potaissa, strada cu flori”, un proiect al Asociației Daisler, organizat în partneriat cu Primăria Cluj-Napoca( mâine, 6.07. 2020 începe o nouă ediție).

Orașul ar putea fi și începe să devină din ce în ce mai mult un spațiu plăcut de plimbat( un al treilea spațiu, după casă și muncă) datorită băncilor și umbrelelor unde îți poți încărca telefonul( o poți face și în bus), în mijloacele de transport în comun și în stații poți să plătești transportul în mai multe feluri( cu cardul înăuntru, cu cardul în stație și primești bilet, card reîncărcabil pe care pui călătorii, bilet clasic cu bancnote/monede de la aparat, bilet clasic de la chioșc, cu telefonul), îți poți încărca bicicleta electrică în anumite locuri special amenajate, poți să vezi la ce oră îți ajunge busul/troleul/tramvaiul pe un display electronic în stație și multe altele.

S-au renovat străzi ultracentrale( dar nu numai) și transformat în zone pietonale unele zone, precum Strada Regele Ferdinand( sunt benzi de bicicletă și de bus), strada Molnar Piuariu, Emile Zola și Sextil Pușcariu ( și altele).

Sunt curios de ce inovații din cele enumerate mai sus te bucuri/ți-au plăcut.

Lasă-mi un comentariu aici ori pe facebook.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *