Locuri din județul Cluj #1 Săcălaia

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 4 minutes

Zona aceasta, a Gherlii și împrejurimile acestui frumos municipiu are multe de arătat. Un astfel de loc este Săcălaia, cu al său lac cu știuci( închis momentan pentru pescuit, dar deschis pentru înotat).

După, se află localitatea Sic, o comună cu un singur sat, o localitate aparte atât din punct de vedere al populației dar și faptul că un foarte mare procent al populației este de etnie maghiară.

În Săcălaia și Sic poți ajunge în mai multe feluri: bicicleta, mașină proprie, microbuz din Gherla sau chiar din Cluj( cel care face Cluj- Sic și retur), sau de ce nu, chiar pe jos.

Este o plimbare plăcută care ține în jur de 3 ore jumătate, maxim 4, depinde de cât de repede sau încet umbli.

Chiar aproape la coada lacului( una dintre ele), găsești Pensiunea Lacul Știucii. Nu au supă de pește, dar au un fel de tocăniță de porc( un fel de pomana porcului cu cartofi fierți și făcuți și la cuptor) și papanași foarte buni.

Vă recomand să vizitați aceste locuri, indiferent de unde locuiți( cazare găsiți în Gherla și împrejurimi: pensiunea Rebeca din Sântioana, pensiunea Ioana, pensiunea Sovirag ș.a.m.d.).

P.S. : Da, mai există în Gherla o băcănie, și da, băncile din stațiile de autobuz din localități sunt murdare din nefericire.

P.P.S. : Am și un video despre Săcălaia, pe care îl puteți urmări aici https://www.youtube.com/watch?v=Q-x8kVlVjIk


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *