Zilnicul lu’ Mihai 004 Zilnicul lu’ Mihai 004 Mens sana in corpore sano, ”Show up”, anxietăți

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Azi e vorba despre menținerea formei fizice, trup sănătos, dar și minte sănătoasă. De 3-4 ori pe săptămână eu fac sport în aer liber, alergare pe stadion plus încă câteva exerciții. Mișcarea, și în special făcutul ei dimineața este foarte benefic pentru organism, ne umple de energie și ne ajută să ne menținem în formă. Pe lângă un trup sănătos, e nevoie să avem și o minte sănătoasă, cum zice dictonul latin ”Mens sana in corpore sano”.

O minte sănătoasă se cultivă prin hrănirea cu gânduri pozitive și prin lipsa anxietății și a îngrijorărilor. Studiile au arătat că noi ne îngrijorăm pentru lucruri asupra cărora nu avem control ori care au șanse foarte mici să se întâmple.

Dumnezeu vrea ca noi să ne încredem în EL, ”să aruncăm asupra LUI toate îngrijorările”( 1 Petru 5:7)

https://www.bible.com/ro/bible/191/1PE.5.7.VDC

Deasemenea, contează ce citim. E important să citim cărți și articole pozitive, ce ne alimentează gândirea într-un mod pozitiv.

*******

Americanii au o vorbă, ”show up”, un prim pas în a face ceva. Dacă vrei să faci mai multă mișcare, pentru început e nevoie să faci act de prezență, să apari.

Un pont luat din cartea ” Atomic Habits” a lui James Clear ( o găsiți de vânzare pe elefant.ro la acest link https://www.elefant.ro/atomic-habits-o-cale-usoara-si-eficienta-de-a-ti-forma-obiceiuri-bune-si-a-scapa-de-cele-proaste_fb16490e-c2ea-43f4-9001-23677ce1c0ed?gclid=CjwKCAjwps75BRAcEiwAEiACMfEB4uSl8uxvvobO3BY0wZrk2YlSgZ4csv3rskjMf5SFI6bTWmU1qBoCeuoQAvD_BwE ) și discutată de către mine în mai multe articole pe site-ul meu aici https://mihaiflorinanca.eu/?s=Atomic+Habits

zice să ne punem la îndemână obiectele necesare realizării unui obicei. Dacă vrei să alergi dimineața, puneți tricoul și pantalonii de alergat undeva unde să îi vezi și poți lua cu ușurință.

*****

Sunt convins că voi cițiți lucruri pozitive și faceți sport, în caz contrar vă sugerez să reflectați asupra vieții pe care o aveți și să vedeți cum anume ați putea schimba aceste lucruri. Spor la citit și la sport! Dați un share, un like, un subscribe!


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *