Gânduri de la o pană de curent( ZlM 010)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Aceste gânduri sunt de final de zi, o meditație să zic așa, niște nemulțumiri, frustrări și frământări alături de care trăiesc, iar cu unele mă lupt și mă străduiesc să schimb convingeri și oameni( deși sunt mai greu de schimbat, poate chiar imposibil).

O perioadă de timp am fost fără curent electric, timp care m-a făcut să îmi dau seama de faptul că noi luăm de la sine, ca atare( taken for granted, cum zic americanii) multe lucruri ce sunt elementare precum curentul, internetul, gazul, apa. Cu toate acestea, există și în România zone unde lipsesc unele utilități.

Știți de ce unii oameni nu merg în Africa, să vadă cum e acolo, să se bucure de frumusețea acelor locuri? Faptul că lipsesc unele dintre cele menționate mai sus, și ne place comfortul.

Comfortul ne plafonează. Comfortul ne face triști paradoxal, fiindcă viața a ajuns complicată.

Visez la ziua când voi pleca în continentul african, să vă zic ce frumos și simplu e acolo, și ce fericit poți fi acolo.

Pun pariu că cei de acum 50 de ani, 100 de ani chiar erau mai fericiți( e un fel de-a zice).

*************

O altă frustrare de-a mea e dependența de tehnologie din multe puncte de vedere. Suntem prinși și când vine vorba de cititul din Biblie, studiatul și multe altele.

Alte frustrări de-ale mele sunt următoarele: faptul că oamenii se jură la biserică și la ofițerul stării civile că vor sta unii cu ceilalți până la adânci bătrâneți, până moartea îi va despărți, și cu toate acestea se despart; mă deranjează să văd părinți care nu își cresc copii, cărora nu le pasă de copii lor;mă deranjează să văd atât de mulți tineri indisciplinați în lucruri elementare, simple( un pic de bun simț din nefericire e prea mult pentru unii); mă deranjează să văd că oamenii sunt prinși de tehnologie și divertisment lipsit de valoare și cultura contează prea puțin;mă deranjează faptul că multă lume nu citește și nu își cumpără cărți( eu când eram în liceu îmi dădeam banii de mâncare pe cărți de la Cotidianul).

Vă provoc să folosiți cât mai puțin tehnologia cu putință, și cât mai mult hârtia, pixul, cărțile printate!


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *