TSUNDOKU-suferi de el? (ZlM 019)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Cei de la elefant au avut zilele acestea promoții, nimic ieșit din comun. Ce e interesant e faptul că am rezistat să îmi cumpăr cărți, conștientizând că îmi cumpăr și nu le citesc, rămân necitite. că am multe cărți necitite în casă și tot adaug altele, că poate acele informații le pot lua și altfel și că pot și fără acele cărți.

TSUNDOKU se referă la ați cumpăra cărți pe care nu le citești niciodată.

Ți le cumperi fie că dorești să fii în rândul lumii( să impresionezi oameni de care nu îți plac), consideri că doar din acele cărți poți să iei informația respectivă și că ai neapărată nevoie de ele ori din frica de a nu rata ceva anume( FOMO-fear of missing out).

Sunt pentru citit, și cumpărat cărți printate în principal, dar e nevoie să ne întrebăm:1) de ce dorim acele cărți 2) le citim în viitorul apropiat 3) putem lua informațiile din altă parte 4) dorim să impresionăm pe cineva prin acele cărți sau nu?

Doresc să mă schimb, și chiar să am în viața mea schimbări radicale cu privire la felul cum privesc lucrurile, fac lucrurile, iar cărțile sunt un aspect important al vieții mele. De aceea doresc să citesc cât de mult din cărțile din bibliotecă înainte de a-mi cumpăra altele.

Vă îndemn să vă puneți întrebările de mai sus atunci când doriți să vă cumpărați cărți și vă urez spor la citit cărțile pe care tot le-ați amânat din varii motive.

Spor la citit!

Dați un like, un share, un comentariu!

dav

 


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *