Ghid turistic în Gherla și împrejurimi( ZlM 026)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 3 minutes

Joi, 03.09.2020. Sunt ghid turistic pentru un prieten drag, Manu, și îi arăt un castelaș drăguț de lângă Gherla, cel din Mănăstirea.

Finalizat în 1593, este un loc aparte în zona respectivă ca și construcție, fiind realizat în stil renascentist.

Aici sunt mai multe detalii WIKI dar și aici pe castelintransilvania.

A fost o zi plină, și din nefericire, nu vă pot arăta toate pozele/ videourile ce am vrut să le fac, că din nou telefon descărcat .

În schimb, am reușit să filmez la castel și la dealul Observator.

I-am arătat dealul Brădet și zona Observator, mâncat pizza și papanași la Escape( i-a plăcut și acolo), stadionul( plăcut impresionat), Parcul Mare, biserica armenească, strada Mihai-Viteazu, din nou Parcul Mare și terminat cu plimbatul pe dig și admirat cascada alături de podul peste Someșul Mic.

La final de zi, impresiile unui turist, a unui prieten sunt că localitatea această e o zonă plăcută, liniștită, cu mult potențial, prețuri de Cluj la mâncare( dar și calitate) și care poate fi valorificată, dacă se investește.

P.S. Pozele sunt doar de la castelul Kornis din Mănăstirea ( am avut baterie la mine, dar nu am avut cablu de încărcare; e învățare de minte acest lucru pe viitor).

În caz că nu ați ajuns pe aici, vă aștept cu drag, să vizitați satul Mănăstirea( mai este și o biserică veche de 500 de ani), Gherla, împrejurimile și să le spuneți și altora de frumusețile acestor locuri.

P.P.S. Videoul e un pamflet pe alocuri( castelul nu este bântuit; dacă ați înteles altceva, înseamnă că sunt ori prea amuzant, ori la voi e ceva cu simțul umorului)

Dacă vă place ce vedeți aici și pe youtube, dați vă rog un share, un like, un comentariu( pentru feedback, să cresc și pentru algoritm, nu de alta).


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *