Singurătatea alergătorului de cursă lungă(ZlM 029)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

A merge sau nu singur? A alerga sau nu singur?

Sunt unii oameni care nu fac aproape nimic singur, iar alții care fac aproape totul singur. Sunt unii care nu pot face sport la sală singuri iar alții care nu au nicio treabă.

Este un proverb african care spune în felul următor:

Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeți împreună.

E foarte important de obiectivul tău: să ajungi repede la destinație sau departe. Dacă ești singur, poți să mergi în ritmul tău, mai încet, ori mai repede. Dacă ești cu cineva, trebuie să ți pasul cu acea persoană. Dacă ai nevoie de ajutor și de încurajare, te poate încuraja.

Este o nuvelă și un film cu titlul ” Singurătatea alergătorului de cursă lungă”. Da, știu, e un titlu ciudat, dar există.

Din câte am citit și vizionat trailerul, este vorba despre un tânăr dintr-un centru de corecție care este pus să alerge pe distanțe lungi. Dimineața, pe răcoare, se antrena singur pentru acele curse.

La alergat, am invitat și eu pe cineva, și după ce nu a mai venit persoana respectivă, am continuat să alerg. Eu unul pot să stau singur să fac lucruri, dar caut și compania oamenilor. Îmi pot suporta gândurile și frământările. Cred că cei care nu vor să facă lucrurile singuri fug și de gândurile lor. Caut și compania oamenilor, căci sunt evenimente/acțiuni pe care nu le pot face singur ori nu e la fel. De exemplu, nu pot juca fotbal singur.

Ce recomand eu și sugerez? Dacă vrei să alergi cu cineva și te plictisești singur, invită un om, dar dacă nu vine, nu te poticni în el, continuă să alergi.

Caută echilibrul și cumpătarea. Fă activități și singur, dar fă activități și alături de alți oameni.

În mare parte din viață( până la viața de familie) suntem singuri și circumstanțele ne obligă să facem activități și singur.

Dacă îți place acest articol, dă un like, un share, un comentariu!

Toate cele bune!


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *