Aplicația Digital Detox, disciplină în citit și luat notițe

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 3 minutes

Am avut o mică pauză de la postat videouri și scris articole fiind într-un fel de cumpănă, ce anume să postez în continuare, pe ce să mă axez. Lumea tot mă întreba, și chiar mi se pare mai în regulă să faci videouri care să meargă pe aceași direcție.

Asta nu înseamnă că nu voi mai promova un stil de viață sănătos, obiceiuri pozitive, lua interviuri, promova sportul, avea pastile de dezvoltare personală doar că într-o mai mică măsură. Această decizie de a merge mai mult pe recenzii de cărți( dezvoltare personală, creștine, beletristică) a venit cumva și ca un răspuns la căutările mele cu privire la o direcție/viziune și fiindcă e lucrul care îmi place foarte mult.

Astfel că, voi posta săptămânal 2-4 videouri cu ponturi și diverse trucuri despre citit mai mult, recenzii de cărți( fără cărți de astrologie, budism, new-age și lucruri asemănătoare), interviuri poate chiar cu scriitori, cu oameni ce promovează cititul la fel ca mine, cu alți vloggeri prin Zoom, vă arăt ce cărți mi-am mai luat, topuri etc.

E nevoie să fiu disciplinat, să îmi iau notițe și să fiu consecvent. Pentru că îmi doresc ca după muncă, să se vadă și rezultate. Nu mi-am propus un număr anume de abonați, dar îmi doresc ca în 1 an jumătate, poate 2 să ajung în top 10 vloggeri despre citit/cărți.

Am descoperit o aplicație de telefon, Digital Detox, ce efectiv îți blochează telefonul pentru minim 10 minute, maxim cât vrei tu. Îți dă 2-3 pauze de 2 minute, dar în rest, telefonul e cu un ecran verde. Mi-am dat seama( un moment AHA) ce important e să stai în acea stare de flux( cartea ”Flux” e într-o listă imaginară de cărți de citit), în care să te concentrezi doar asupra cititului.

Plus că am văzut și un video despre librării, citit în care mi-am dat seama ce mult aș putea citi dacă aș fi mai dedicat și mai serios, citind minim 30 de minute, urcând până la 1h30, poate chiar 3ore/zi.

Lăsând telefonul deoparte, spui nu stimulilor( din nefericire, tot mai apar notificările de la aplicații când îți dai o provocare să lași telefonul deoparte 30 de minute ori 1 oră) și reușești să fii mai productiv.

Mai jos e videoul cu librăriile și cititul de minim 30 de minute/zi.

Spor la citit și dați un share, un like, o abonare!

Lăsați un comentariu dacă sunteți sau nu de acord cu ce am zis în acest articol!

P.S. Am comandat și primit 2 noi cărți și am început o a doua carte folosind metoda de mai sus, cartea lui Peter Singer ”Altruismul eficient”( carte foarte frumoasă, absolut superbă, de la editura Litera). Preconizez că o termin sâmbătă dimineața!

dav
dav
dav


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *