Aparențele înșeală-Window Wonderland

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 3 minutes

Hallmark are multe filme siropoase, dar plăcute de vizionat. Am un fel de plăcere vinovată de a urmări filme de genul, în special cu temă de Crăciun.

Un astfel de film este filmul ”Vitrina de Crăciun”,”Window Wonderland”.

Povestea se simplă, dar se complică pe parcurs, și seamănă cu o telenovelă sud-americană un pic pe alocuri. Decoratorul de vitrine al unui mall din centrul New Yorkului ( cele 2 de la parterul mallului) a murit sau a plecat din firmă așa că cineva trebuie să îi ia locul. Doi angajați( bineînțeles, un bărbat și o femeie) se bat pentru acest post având misiunea de a decora de 2-3 ori fiecare 1 din vitrine. Care decorează cel mai frumos vitrina și implicit aduce cei mai mulți clienți câștigă poziția respectivă.

Acum, de ce zic că se complică? Femeia respectivă are un iubit care aflăm că dăduse un telefon ca să fie în departamentul de decor, acesta este în relație cu ea de dragul/datorită unei minciuni că ea călătorește( neștiind despre familia ei), între ei doi se simte o tensiune( el este genul care face repede și bine, pasionat de artă) iar mama ei se ocupă de băile din mall.

Omul de curățenie este amicul și confidentul lor, un liant am putea zice. Fără a vă da mai multe detalii despre film, este un om cheie.

Minciuna nu are picioare scurte, și la final, cum are de așteptat, relația dintre cei doi se destramă, iar rivalii ajung să fie împreună.

O poveste interesantă, de fundal al filmului, este cea a lui Salvador Dali care a decorat și el vitrine la viața lui. Nu știam acest lucru despre el, ceea ce m-a făcut să cercetez un pic problema.

Problema în discuție o găsiți prezentată aici , aici și aici

Povestea ei de dragoste era asemenea decorării de vitrine.El dorea doar pe cineva cu care să meargă la petrecerile firmei ca însoțitor, un +1 cum se zice la americani. Și viața ei era la fel.Îi era rușine față de prietenul ei de mama ei, de unchiul ei, cumva dorind acea viață luxoasă.

Viața e mai mult decât se vede, deși noi alegem să trăim la suprafață de multe ori. Vitrinele ne oferă doar o mică imagine, sunt menite să ne facă curioși, ca să dorim mai mult, să intrăm să vedem lucrurile, să le cumpărăm în final.

Sunt o galerie de artă, în care le arăți celorlalți creativitatea, ingeniozitatea ta și cât de bun vânzător ești. Căci oamenii intră în magazin și datorită vitrinelor, să vadă restul produselor, să pună mâna pe ele, să fie în acea lume creată de tine. O vitrină foarte frumos decorată și ingenioasă( cum am zis mai sus) poate să atragă mulți clienți, care cresc vânzările.

De aici vine miza competiției și a tensiunii dintre cei doi. E o problemă de viață și de moarte, el fiind foarte bun și indiferent iar ea neîncrezătoare, pasionată de artă, mai puțin bună dar dornică să învețe. Ești născut cu talentul sau îl dezvolți? Cei entuziasmați pot să se îmbunătățească. Din greșeală în greșeală, ea descoperă ce anume le place la oameni .

Dacă v-am făcut un pic curioși de film, îl găsiți pe youtube.

Sursa imaginii

Iar aici găsiți un articol cu imagini din vitrine ale magazinelor din diverse colțuri ale lumii.

https://www.cntraveler.com/galleries/2015-12-03/the-10-best-holiday-window-displays-in-the-world

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un like, un share, un subscribe.

Mulțumesc!


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *