Imaginația nu are limite(Recenzie carte ”Pobby și Dingan”)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: < 1 minute

Dezvoltarea ca dezvoltare personală, dar și beletristica este importantă și ne învață lucruri frumoase, importante și practice.

Cartea de azi e una subțirică, cea cu numărul 44 de la colecția Literatură a ziarului Cotidianul, ”Pobby și Dingan”, carte scrisă de Ben Rice, un tânăr romanicer britanic.

Cine sunt Pobby și Dingan? Sunt un băiat și o fată dar nu orice copii, ci prietenii imaginari ai unei fete dintr-un orășel minier( unde se săpa pentru opal) din Australia,pe nume  Kellyane.

A crede sau a nu crede?  Aceasta e întrebarea  în cazul de față. Unii copii și adulți o batjocoreau, alții erau indiferenți, iar fratele ei Ashmol râdea și uneori era deranjat de faptul că părinții lui iau în serios lucrurile.

Lucrurile se precipită când cei doi prieteni imaginari sunt uitați în mina familiei de către tatăl celor doi copii.

Indiferent la sora lui și la problemele acestea, când ea se îmbolnăvește, Ashmol mobilizează întreg orașul pentru căutarea lui Pobby și Dingan.

**********************************************

Walt Disney spunea printre altele:

” Râsul este atemporal, imaginația nu are limite, iar visele sunt pentru totdeauna”.

Marele fizician Albert Einstein spunea despre imaginație în felul următor:

”Imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea este limitată. Imaginația înconjoară lumea. ” .

Chiar dacă e scurt, primul și singurul lui roman, autorul Ben Rice ne arătă în cele 100 și un pic de pagini cât de important e să credem în lucrurile nevăzute, să îi iubim și susținem pe ceilalți și despre puterea comunității.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *