Obiceiuri pozitive: 3 puncte importante din lumea IT-ului

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Este o carte superbă, ce îmi place mult de tot( Steve Pavlina, Dezvoltare personală pentru oameni isteți ) care vorbește foarte clar și bine despre obiceiuri, și în special despre obiceiuri pozitive. O recitesc în curând și vă spun mai multe despre ea.

Autorul, Steve Pavlina se tot gândea cum anume ajungi să ai noi obiceiuri pozitve. El fiind programator, compară realizarea și retenția de noi obiceiuri cu lumea programării, a IT-ului. Dacă începi ceva anume, nu înseamnă că trebuie să duci până la capăt. Poți să testezi 30 de zile( primul punct important) și să vezi dacă funcționează sau nu, și mai ales ce anume funcționează.E la fel cu anumite programe pe care le poți testa gratuit timp de 1 lună, să vezi ce și cum funcționează, dacă îți place sau nu. Te deranjează trezitul la 5 după cele 30 de zile? Renunți.

Al doilea punct important pentru crearea de obiceiuri pozitive este ideea de versiuni alfa, beta, 1.1., 1.2. 1.3. Nu a funcționat chiar așa cum ai dorit tu? Mai încearcă.

Un al treilea punct important despre obiceiurile pozitive este cel al ”urcatului a câte o treaptă o dată”.

La ce se referă acest concept? La contabilizat ceea ce dorești să schimbi, și renunțat treptat. El dă în carte exemplul cu renunțatul la cafea. Prima dată e nevoie să vezi câtă cafea bei. După care să renunți la 50%, 25% după care în totalitate. Când vorbim de obiceiuri pozitive, poate însemna și să renunți la ceva anume.

Revenind la probele de 30 de zile, dă niște idei de obiceiuri de făcut probă de 30 de zile, unele dintre ele de luat foarte în considerare: citit 1 oră zilnic, trezit la 5 dimineața în fiecare zi, făcut zilnic curățenie 30 de minute și alte idei interesante.

Rob Dilbert spunea despre obiceiuri în felul următor:

Mai întâi, ne formăm obiceiurile, apoi acestea ne formează pe noi.Învinge-ți obiceiurile proaste, sau altfel te vor învinge ele pe tine.

https://www.stevepavlina.com/blog/

O carte

O carte superbă despre obiceiuri pozitive Sursa imaginii

Alte articole despre obiceiuri pozitive poți găsi aici .

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un like, un share, un subscribe.

Mulțumesc!


Dacă îți pasă/Apasă

2 thoughts on “Obiceiuri pozitive: 3 puncte importante din lumea IT-ului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *