Creative Mornings România: Radical(4 vorbitori diverși)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 2 minutes

Deși tema din luna noiembrie, s-a desfășurat în data de 4 decembrie 2020 o întâlnire cu tematica RADICAL, întâlnire la care au luat parte câte un invitat din fiecare oraș românesc în care se organizează Creative Mornings. Astfel, din partea Cluj-Napoca a fost profesoara și activista de mediu Adela Fofiu, de la București a fost criticul de film Mihai Chirilov, din capitala Banatului, Timișoara a luat parte Rudolf Graf, arhitect și din partea Iașiului, un manager cultural, George Pleșu.

Tema a fost aleasă de filiala San Diego și superb ilustrată de Maheswari Janarthanan. Mai multe informații despre această temă poți găsi aici și aici.

Ce înseamnă Creative Morning? Este o întâlnire vineri dimineața, o dată pe lună, la nivel global, în care o persoană vorbește despre o temă aleasă de o locație anume. Mai multe detalii despre ce și cum, fondare, ce înseamnă, manifest găsești în acest minunat articol.

Rudolf Graf( CreativeMornings Timișoara):

Ne-a vorbit despre dorința de a face schimbări radicale pe plan urbanistic în Timișoara, și în mod special o schimbare de la centrarea pe automobile la luarea în calcul a pietonilor, a vârstnicilor și a copiilor.

Mihai Chirilov(CreativeMornings București).

Lui anul 2020 i se pare unul plictisitor și găsește realitatea acestui an drept radicală. Consideră că datorită acestei perioade, e nevoie să reconsiderăm ce contează ” cu adevărat”.

Adela Fofiu( CreativeMornings Cluj-Napoca)

Mișcările radicale ne trag de mânecă, consideră ea. Din nefericire, ne-am îndepărtat de esența lucrurilor.

George Pleșu(CreativeMornings Iași)

Arta e făcută să miști lucrurile, să te facă să schimbi ceva la tine sau la cei din jur.

Alte articole despre CreativeMornings scrise de mine găsești aici , aici și aici .

Manifestul CreativeMornings în format video îl găsești aici


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *