Trending, noutăți #2: ediție de decembrie

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 3 minutes

Ediția 2 a acestei serii de articole despre trending și noutăți și deja începe să îmi placă. (Primul a fost scris în 22 noiembrie, anul acesta).

Ce s-a mai întâmplat de articolul precedent despre trending, noutăți? A murit un mare fotbalist și antrenor argentinian, cel care alături de Pele a împărțit titlul de fotbalistul secolului.

Articole despre Maradona găsești aici( biografia lui) dar și aici .

Mare fotbalist, mare om, dar din nefericire l-au condus patimile lui diverse. N-am prins din nefericire apogeul lui, căci eu nici nu eram născut când a fost celebrul meci din ’86 cu Anglia, dar știam de el în copilăria mea.

Eu am dat de 4 documentare despre el, poate mai sunt și altele.

Primul pe care vi-l arăt e cel făcut de Emir Kusturica în 2008.

https://www.imdb.com/title/tt0454976/

Al doilea este făcut de HBO în 2019, mai recent.

Iar 3, respectiv 4 sunt făcute de italieni și de germani.

https://www.youtube.com/watch?v=gtAqYq1rDV8&ab_channel=ARTEde

Mâine, duminică, 6 decembrie 2020 sunt alegeri parlamentare în România. Chiar dacă e situația mai puțin roz în România, vă îndemn să mergeți la vot.

Au început la TV filmele de sărbători/Crăciun. Aseară, vineri, 4 decembrie 2020 a fost pe PRO TV, la fel ca în fiecare an de ceva ani încoace Greu de ucis 1/Die Hard. Pe intervalul orar respectiv a fost pe locul 1 la audiență.

În această seară, de la ora 20:30, pe același post de televiziune a fost celebrul clasic deja ”Home Alone 1”. Sunt 2 scene în film, absolut superbe, care pentru mine le întrec pe toate din același film.

Prima e cea în care merge la biserică și descoperă că vecinul lui e un om chiar prietenos( corul acela cântă superb). O altă scenă ar fi cea aproape de final, când mama lui ajunge acasă la o zi după ceilalți, după schimbat avioane, luat dubițe cu cântăreți de polka și găsește copilul mult iubit teafăr și nevătămat.

Bine, ar mai fi o scenă superbă, cea pe la minutul 10 ori 15, în care el descoperă cu stupoare că nu a făcut nici o magie și că este singur acasă. Poate mă credeți cu standarde cinematografice scăzute( nu se compară cu filmul lui Frank Capra” It’s a wonderfull life” sau o ecranizare superbă după ”Colindă de Crăciun”), dar îmi plac mult aceste 3 scene.

Tot la capitolul de cinematografie, un serial foarte la modă în această perioadă este ”Queen’s Gambit” de pe Netflix. Interesant sau nu, au crescut căutările despre șah, jucătorii de șah online și cartea de la baza serialului a devenit bestseller.Un articol foarte interesant despre acest serial găsești aici. Cartea este una de ficțiune( nu a existat o femeie maestru șah pe nume Beth Harmon) vorbește despre ascensiunea și decăderea datorită drogurilor a unei mari șahiste. (Seamănă parcă un pic cu povestea marelui fotbalist amintit la început, așa-i?)

La anul, mai exact 28 ianuarie 2021, este programat să apară în Slovacia noul film al celebrului regizor Wes Anderson. În acest film joacă tânărul actor Timothée Chalamet care are o carieră promițătoare.

Regizorul Wes Anderson, celebru pentru filme precum ”Fantastic Mr. Fox” ”Grand Hotel Budapest”, ”The royal Tenembaums” și ”Isle of Dogs” ne livrează din nou o capodoperă. Dacă vreți comedii mai finuțe, înspre umor negru, dar nu neapărat și nu tot timpul, filmele regizate de el sunt o alegere foarte bună.

Articole despre el în română găsești aici și aici .

A fost și ziua națională a României recent, marți mai exact. Cei de la Pro TV au difuzat filmul Moromeții 2 și filmul documentar despre Simona Halep.

Traileul documentarului îl găsiți aici

Informații despre documentarul regizat de Radu Muntean despre Simona Halep aici .

Cu privire la tehnoogie, se modernizează/upgradează și telefoanele. Noua găselniță sunt telefoanele îndoibile( foldable) și recent a apărut Samsung Galaxy Z 2.

Un review în engleză găsești aici iar unul video în română mai jos

Cei de la OPPO doresc să vină cu o chestie și mai tare, și anume telefonul glisabil( care glisează), rollable. E la nivel de concept și s-ar putea să iasă în producție de masă sau nu.

Au început să apară ebook readerele color( cititoare de cărți electronice). Yey! Nu vă bucurați atât de tare, căci costă ceva bani și calitatea lasă de dorit, fiind generația 1. Cel mai reprezentativ este PocketBook GO. Un video în care este prezentat varianta color găsești mai jos.

Sursa imaginii

Spațiu este pentru inovare și se va mai inova atât în domeniul telefoanelor cât și a cititoarelor de cărți.

Primul articol despre trending și noutăți îl găsiți aici.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă te rog un like, un share, un subscribe.

Mulțumesc mult!

P.S.:Dacă vrei să scriu mai mult despre ceva anume, te rog să menționezi.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *