Ce contează cu adevărat de Crăciun(decembrie 2020)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: < 1 minute

Vedeam pe instagram pozele unui tip ce în noiembrie împodobise bradul pentru Crăciun și se bucurase nevoie mare. În sinea mea eram ceva de genul, serios, te bucuri ca bărbat că împodobești bradul?

Poate credeți că judec, dar eu doar constat și spun o stare de fapt. Avem din nefericire un sincretism foarte aparte, brad împreună cu iesle, ne bucurăm ca adulți de împodobirea bradului, Moșul care ne aduce daruri la copii, mergem și la biserică și colindăm mallurile, cheltuim banii pe telefoane ultimul răcnet și dorim să avem binecuvântări din partea lui Dumnezeu și nu ne pasă de cei mai puțin binecuvântați, și multe alte contradicții de genul acesta.

Nu am înțeles care e faza cu bradul și nici nu am căutat să văd ce și cum, de la ce a plecat această tradiție de Crăciun, dar dacă tot faci cadouri, poți bine-mersi să le pui pe jos lângă o masă, ori pe o masă.

Ce contează cu adevărat și ar trebui să fie pe primul loc, central e prezența familiei, e sărbătoarea nașterii lui Isus, gândul că divinitatea ne-a iubit atât de mult încât a venit pe pământ pentru salvarea noastră. Nu masa îmbelșugată, nu bradul, nu cadourile, nu hainele cu reni, nu oamenii de zăpadă, nu Moș Crăciunul.

Dacă nu ar ninge și ar lipsi cadou de la Moșul, mai e sărbătoarea Crăciunului pentru tine?

Anul trecut pe vremea aceasta, în aceași zi publicasem acest articol


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *