Poveste de Crăciun(recenzie)

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: 5 minutes

Cartea este absolut superbă. Și dacă nu ai citit cartea, ci ai văzut vreun film sau nici atât, atunci ce mai aștepți?

Povestea cred că o știți cu toții: acel afacerist avar ce e vizitat de 3 spirite, ale Crăciunului trecut, prezent și viitor. E cred cea mai ecranizată în diverse forme și cunoscute povești cu tematică de Crăciun

E un exemplu ce e valabil pentru mulți dintre noi, că suntem sau nu zgârciți, să fim impregnați de spiritul Crăciunului și să fim darnici, să luăm în considerare și nevoile celor mai nevoiași.

Am văzut înainte și 2-3 ecranizări dar cartea întrece cu mult filmul. Charles Dickens reușește să facă o capodoperă din această povestă și are de toate: dezamăgiri, drum spre succes, iubiri, bucurie, tristețe, dramă, entuziasm și dorință de schimbare.

Începutul și sfârșitul acestui superb roman mă duc foarte mult cu gândul la pilda din Biblie despre un bogat și un sărac, în care are loc acea avertizare asupra trăirii vieții cu grijă, că tu după aceea vei fi osândit și vei purta lanțuri.

Fostul lui coleg de muncă, Marley, se întoarce pentru o scurtă discuție cu Ebenezer Scrooge( la 7 ani de la moartea lui) să îl avertizeze că va primit vizita a 3 spirite ale Crăciunului.

”Treaba noastră e să nu ne vedem doar de propriul interes” e prima lecție ci să avem grijă și de cei nevoiași.

Mila, clemența, îngăduința, generozitatea, răbdarea-toate erau treburile mele!

„De ce-am trecut, oare, printre mulțimile de semeni ai mei cu ochii în pământ și nu mi i-am ridicat niciodată să văd Steaua cea binecuvântată care i-a condus pe cei trei Magi către adăpostul acela mizer? Ce, nu existau locuințe sărmane spre care m-ar fi putut îndreptat și pe mine lumina ei mântuitoare.”

Marley

Sună un pic ciudat să spun acest lucru, dar e traseul de schimbare al unei persoane, de la rău înspre mult mai bine, e o carte de dezvoltare personală. Căci, suntem în ochii celorlalți dar și ai noștri victimele trecutului și suma obiceiurilor noastre. Putem în schimb, să ne trasăm un alt destin, făcând alte lucruri.

Cum se petrece schimbarea? Văzând trecutul( ce buni eram), prezentul( ce indiferenți suntem și cât de rău o duc ceilalți+ că celorlalți le pasă de noi chiar dacă nouă nu ne pasă de ei) și viitorul( cât de ignorați putem fi dacă o ducem în continuare pe același drum):

Dacă schimbăm acțiunile, schimbăm și rezultatele. Aceasta e premisa și sună lucrurile acestea pentru mine în primul rând, după care pentru voi.

Faptele oamenilor prevestesc anumite rezultate, la care, dacă perseverezi, te conduc fără doar și poate, a insistat Scrooge. Dar, dacă faptele se schimbă, altele vor fi și rezultalte.

Vă invit să cugetați la cele scrise mai sus și să luați aminte la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă te rog un share, un like, un subscribe, un comentariu!

Sărbători fericite!

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav

Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *