Super sau (super)stiții?

Dacă îți pasă/Apasă

Reading Time: < 1 minute

Peste tot aproape în jurul meu, doar de ele aud și le văd practicate din nefericire. Să nu ai datorii, să ai vâsc în casă, să ai bani în buzunar că vei avea mulți în noul an, să nu ai gunoi în casă, să faci zgomot la ora 12 seara( că alungi spiritele rele), să mănânci struguri( nu știu de ce asta), să mănânci pește că mergi în noul an lin ca un pește, să porți haine nou de Revelion, să nu plângi și poate mai sunt altele dar le dau eu ignor și sunt irelevante.

Le aveți aici explicate și prezentate mai pe larg. Sunt o mare nebunie și o tradiție învechită, practicată inconștient deja, fără a știi de ce faci ce faci.

De ce spun astea? Fiindcă sunt un nonsens, o prostie și o mare absurditate. Dacă tu ai bani în buzunar nu va însemna neapărat că vei avea mulți bani în noul an. Nu obiectele cu care te înconjori tu îți dau garanția succesului ci încrederea în Dumnezeu și ceea ce faci.

În cartea Proverbe din Biblie ni se spune în cine să ne încredem și de ce.

Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta!Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.

Proverbe 3:5-6

Sunt curios voi ce părere aveți despre aceste superstiții și dacă aveți ceva superstiții.


Dacă îți pasă/Apasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *